HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. július 15., vasárnap

Kolbászos, sajtos rakott karfiol

Kolbászos, sajtos rakott karfiol

A rakott karfiolt többnyire főtt rizzsel és darált hússal szokták készíteni. Nos, én ezen változtattam.
Ezuttal rizs nélkül,. kolbásszal, paradicsommal, hegyes zöld paprikával, chilivel, tejföllel és töjással készítettem el  a rakott karfiolomat.

Hozzávalók :
  • 1 kisebb karfiol fele
  • 1 db kolbász
  • vaj
  • zsemlemorzsa
  • tejfől
  • 1 db tojás
  • füstölt sajt
  • trapista sajt
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csípós hegyes paprika
  • 1 db chili paprika
  • őrölt fekete bors
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • bazsalikom
Elkészítés:

A karfiolt rózsákra szedem, sós vízben megfőzöm. Egy hóálló edény alját kivajazom, szórok rá zsemlemorzsát, ráhelyezem a karfiolt. Vágok rá kolbászkarikákat. Egy féldoboz tejfölhöz keverek egy tojást, ráöntöm a karfiolra, fúszerezem. Ráteszem a felszeletelt paradicsomot, apróra vágott bazsalikomlevelet, a reszelt sajtot, zsemlemorzsát, végül a paprikákat,  kevés vajat, 180 C fokon hőlégkeverésen, a végén grill fokozaton megsütöm. (25 + 5 perc)

Tálaláskor teszek rá bazsalikomlevelet.





3 megjegyzés:

  1. Nagyon megkívántam guszta! Jó hogy eszembejutattad, jó régen csináltam már én is.Kolbász nélkül szoktam de nagyon szeretem!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, olyan éhes lettem , máris feltépem a hűtőt...Csípős szaftos, sajtos, nem is kell ennél több!

    VálaszTörlés