HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. július 26., csütörtök

Kolbászos cukkini pörkölt

Kolbászos cukkini pörkölt


A cukkini pörköltként elkészítve is finom. Vegák elhagyhatják a kolbászt, de vele finomabb.

Hozzávalók:
  • 1  nagyobb cukkini
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika 
  • 3 db chili paprika
  • 1 db paradicsom
  • fél szál füstölt kolbász
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 2 db pörkölt ízű kocka
  • olíva olaj 
  • vörösbor
  • tejföl
  • főzőtejszín
  • 8 db  újkrumpli
  • petrezselyem 

Elkészítés:

A krumplikat héjában felteszem főni.

A cukkinit szeletelem, majd kockára, a paprikákat (egy chilit félreteszek) karikára vágom,  a paradicsomot darabolom, a hagymákat és a petrezselymet aprítom.

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a paprikákat, a cukkinit és a paradicsomot. Párolom, majd öntök bele egy kevés vizet, fűszerezem. Amikor majdnem megfőtt beleteszem a kolbászt, öntök bele vörösbort. A végén keverek bele tejfölt és főzőtejszínt.

Közben a főtt krumplikat  megpucoltam, s egy másik serpenyőben kevés olajon egy kicsit megpirítottam, végül meghintettem petrezselyemmel. Tálalok, rakok a tányérra 3 szem krumplit, mellé szedek pörköltet, s a tányér közepére teszek egy chili paprikát.




2 megjegyzés:

  1. Biztos nagyon finom volt ez a pörkölt. Én csak a bort hagynám ki belőle, egyébként jöhet úgy ahogy van :)Ű!!

    VálaszTörlés
  2. Jó kis kaját készítettél. Biztos nagyon jó íze volt!

    VálaszTörlés