HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. március 5., vasárnap

Vargabéles brandybe áztatott mazsolával, mézzel meglocsolva

Vargabéles brandybe áztatott mazsolával, mézzel meglocsolva


A vargabéles annyira ízlett, hogy még egy adagot kellett készítenem.

Hozzávalók:

  • 4 ek mazsola
  • 3 cl brandy
  • 1 bögre cérnametélt
  • 2 ek vaj
  • 1 tasak (45 dkg) félzsíros tehéntúró   
  • 1dl tejföl
  • 2 ek cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 0,5 db narancs leve
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 1 tekercs leveles tészta
  • 1 ek olaj
  • 1 ek porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 4 ek akácméz
Elkészítés:

A mazsolát beáztatom a brandybe.

A tésztát sós vízben előfőzöm.

A túrót egy tálban villával összetöröm, hozzáadom a tojás sárgáját, a citrom és a narancs reszelt héját, a narancs levét, 1 tasak vaníliás cukrot, a kristálycukrot, 2 tojás sárgáját. Jól összekeverem.

A tojás fehérjét egy kevés cukorral kemény habbá verem, a tálba rakom. Óvatosan összekeverem.

Egy tepsit lekenek vajjal, beleteszem a réteslapok felét, a két lap között a lapokat bekenem olajjal.  Erre halmozom a masszát, s befedem a maradék réteslapokkal. A lapokat most is bekenem. A tepsit beteszem a sütőbe, s 180 C fokon kb 40 percig sütöm.

Kihűlés után a tésztát kockára vágom, s szórok rá porcukrot és vaníliás cukrot.


Tálaláskor csurgatok rá mézet.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése