HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. március 22., szerda

Sült csirkecombok krumpliágyon a sütőből

Sült csirkecombok krumpliágyon a sütőből

Ma ezzel leptem meg magam ebédre. Mivel a nejem - az eddigi hozzáállása ismeretében - nem fog enni belőle, marad még későbbre is 2 adag.

Hozzávalók :

  • 3 db nagyobb csirkecomb
  • 6 db burgonya
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1 dl főző tejszín

Elkészítés:

A combokat sózom, borsozom, megszórom paprikával és meglocsolom olajjal. Beteszem a hűtőbe egy napra.

Másnap a burgonyákat héjában megfőzöm. Megpucolom, karikára vágom.

Egy nyél nélküli nagy serpenyőben olajon a combokat mindkét oldalukon elősütöm. Kiveszem, félreteszem.

A paradicsomokat felszeletelem, a paprikát karikára vágom. 

A serpenyőbe rétegesen lerakom a krumpliszeleteket, sózom, borsozom. Ráhelyezem a combokat, körberakom a paprikával, paradicsommal. Sózom, borsozom. Locsolok rá olajat, öntök rá tejszínt. Letakarom alufóliával, beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

55 perc után leveszem a fóliát, a pecsenyelével meglocsolom a combokat és a zöldségeket. Átkapcsolok grillfokozatra (200 C fok), s tovább sütöm még 30 percig.

Tálaláskor szedek a tányérra egy combot és mellé körítést.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése