HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. március 27., hétfő

Medvehagymás spagetti chilivel, gombával, szalonnával, reszelt füstölt sajttal

Medvehagymás spagetti chilivel, gombával, szalonnával, reszelt füstölt sajttal

A medvehagyma szezonja van. Ebből az alkalomból egy magyar-olasz tésztát (pasta-t) készítettem.

Hozzávalók :

  • 25 dkg spagetti
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dk csiperke gomba
  • 4 db chili
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db újhagyma zöldjével
  • 20 levél medvehagyma
  • 2 db paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 5 dkg füstölt sajt

Elkészítés:

A tésztát al dente megfőzöm.

Közben a szalonnát felkockázom, az újhagymát karikára vágom, a fokhagymát aprítom, a gombát és a medvehagymát szeletelem,  a paradicsomot nyolcadolom.

Egy serpenyőben olajon megpirítom a szalonnát, hozzáadom a hagymát, majd a többi zöldséget, fűszerezem.

A sajtot lereszelem.

A tésztát leszűröm, tányérra szedem, rárakom a ragút. Díszítem chilivel, medvehagymalevéllel, szórok rá chilit és sajtot. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése