HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. március 19., vasárnap

Tejfölös rakott kel csőben sütve

Tejfölös rakott kel csőben sütve


Ez a tepsis rakott kell a Mindmegette és a Zepter receptversenyére készült, de elvétettem a nevezési határidőt. Sebaj. Nagyon finomra sikeredett az ételem. Jót lakmároztam belőle, s maradt még későbbre is.

Hozzávalók :

  • 1 fej kelkáposzta
  • 15 dkg rizs
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db chili
  • 1 db répa
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • köménymag
  • kakukkfű
  • szerecsendió
  • olívaolaj
  • vaj
  • 2 dl tejföl
  • 4 db chili tálaláshoz

Elkészítés:

A megmosott káposztaleveleket kettévágom, s néhány percre forró sós vízbe dobom. A hagymát, a fokhagymát, a chilit, s a petrezselymet aprítom, a paprikát és paradicsomot darabolom, a répát lereszelem.

Egy serpenyőben a hagymát olívaolajon megpirítom, rádobom a fokhagymát,chili paprikát és a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem egy keverőtálba.

A rizst egy kicsit megpirítom, majd felengedem vízzel, s előfőzöm. Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, s beleteszem a zöldségeket, s az összevágott petrezselymet, fűszerezem, összekeverem.

Egy tepsit kivajazok, belerakom a kelkáposzta levelek felét, beborítom a töltelékkel, teszek rá paprikát és paradicsomot, majd kelkáposztalevelekkel borítom. Meglocsolom bőven tejföllel.

Előmelegített sütőben, 180 C fokon 30 percig fóliával letakarva sütöm, majd a fóliát levéve aranybarnára grillezem.

Tálalok, kanalazok rá tejfölt, borsozom, vágok rá chilipaprikát, s díszítem egy chilivel.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése