HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. január 23., péntek

Sütőtök krémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Sütőtök krémleves resztelt csirkemájjal és gombával


Ezúttal tisztított, szeletelt tököt használtam

Hozzávalók :
  • 1 db kisebb szelet sütőtök (25 dkg)
  • 1 db krumpli
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 db húsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 1 dl főzőtejszín 
  • 10 dkg csirkemáj
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db chili 
Elkészítés:

A tököt kockára vágom. Egy serpenyőre rakom. Meglocsolom olívaolajjal, s a sütőben megsütöm.

Közben a krumplit, a paradicsomot, a paprikát  kockára vágom, a hagymákat aprítom.

A krumplit egy lábasba teszem, öntök rá vizet, fűszerezem, s rámorzsolom a leveskockát. Majd hozzáadom a tököt is. Rövid ideig főzöm, hozzáöntöm a főzőtejszínt, majd botmixerrel összekeverem, hagyok kevés darabosat.


Míg a leves főtt, megdinszteltem a hagymákat, a paprikát és a paradicsomot, rátettem a májat, mellé a gombát.

Tálaláskor merek a tányérba levest, középre teszek májat, köré gombát, locsolok rá szaftot és tejszínt.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése