HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. január 11., vasárnap

Gombás, vadas marha krumplipürével

Gombás, vadas marha krumplipürével


A feleségem szarvast ígért, amiből aztán nem lett semmi. A ha ló nincs akkor szamár is jó elv alapján lett ez a vadas marha. Nem bíbelődtem gombóccal, egy egyszerű krumplipöré volt a körítés.

Hozzávalók :

  • 25 dkg (2 szelet) marha comb-felsál
  • olaj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db répa
  • 1 db petrezselyem-gyökér
  • 1 szelet zeller
  • 1 szál zellerlevél
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 tk mustár
  • őrölt fekete bors
  • 1 szem borókabogyó
  • 1 db babérlevél
  • 0,5 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • cukor
  • kakukkfű
  • citromlé
  • ecetes uborka
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejföl
  • 1 újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 ek főzőtejszín
  • 5 db burgonya
  • vaj

Elkészítés:

Elkészítem a páclét. A zöldségeket feldarabolom, s 4 dl  vízben a fűszerekkel félpuhára főzöm, majd hozzáöntök  egy kevés ecetet, s citromlevet. A páclevet ráöntöm a hús szeletekre, s egy dobozban  3 napig hűtőben tartom, időnként megforgatom.

Elkészítéskor a szalonnát egy serpenyőben megpirítom, majd ráteszem a hús szeleteket és félig megsütöm Rárakom a zöldségeket, felöntöm a vörösborral és a páclé egy részével. Puhára párolom, s zsírjára sütöm a húst.

Amíg a hús párolódik elkészítem a gombapörköltet. Az apróravágott hagymákat megdinsztelem, ráteszem a gombaszeleteket, fűszerezem, s locsolok rá főzőtejszínt. A megpucolt krumplit sós vízben megfőzöm, összetöröm, vajjal kikeverem.

Kiveszem a húst és elkészítem  a vadas mártást. Serpenyőben kevés cukrot karamelizálok, beleteszem  a zöldségeket, egy kevés liszt hozzáadásával  és a maradék páclével pár percig főzöm. Végül a mártást mustárral és tejföllel összeturmixolom.

Tálaláskor teszek a tányérra krumplipürét, egy szelet húst, gombát, s locsolok rá mártást.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése