HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. január 1., csütörtök

Sörös malacsült krumplival és répával

Sörös malacsült krumplival és répával


Ha Szilveszter, akkor malacsült.

Hozzávalók:


  • 30 dkg bőrös malac
  • 4 db burgonya
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 vöröshagyma
  • sertészsír
  • őrölt fekete bors
  • borókabogyó
  • köménymag
  • babérlevél
  • 0,5 citrom
  • 2 dl sör
  • 1 tk méz
Elkészítés:

A bőrt beírdalom, a fűszerekkel bedörzsölöm, csöpögtetek rá citromot. Egy serpenyőbe rakom. Adok hozzá zsírt, mellérakom a hagymákat, rá a babérlevelet, letakarom alufóliával. Beteszem a hűtőbe.

A 180 C fokra hevített sütőbe rakom a serpenyőt, ráöntöm a sör felét.

Közben megpucolom a krumplit és a répát, megfőzöm.

40 perc elteltével leszedem a fóliát, ráöntöm a sör másik felét, a hús mellé teszem a zöldségeket. 15 perc elteltével kiveszem a zöldségeket, a húst meglocsolom a sörrel, rákenem a mézet, átkapcsolok grill fokozatra. Amikor a malacbőre már jól megpirult, visszateszem a zöldségeket, majd néhány perc elteltével tálalok. A tányérra teszek két szelet húst, valamint zöldségeket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése