HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. január 29., csütörtök

Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban, sajttal, snidlinggel

Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban, sajttal, snidlinggel


Bár még aranyárban mérik a spárgát, nem tudtam ellenállni. Már nagyon várom a tavaszt. Bár itt - Budán - nem igen panaszkodhatunk, eddig meglepően enyhe volt a tavasz, s komolyabb hóesésben sem volt részünk.

Hozzávalók:

  • 6 síp fehér spárga
  • 3 síp zöld spárga
  • 3 szál újhagyma zöldjével
  • b
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 10 szál snidling
  • 1 db burgonya
  • őrölt fehérbors
  • szerecsendió
  • 1 ek vaj
  • 1 db zöldségleves kocka
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl száraz pezsgő
  • 1 tk liszt
  • 1 db cipó
  • 3 dkg sajt
  • 4 dl víz

Elkészítés:

A spárgák annyira zsengék, hogy nem hámozom még a fehéret sem, s a végükből is épp hogy levágok valamennyit. Feldarabolom. Az újhagymát szeletelem, a zöldjéből elteszek egy keveset. A fokhagymát és a snidling felét aprítom. A krumplit meghámozom, kockára vágom.

Egy lábasban kevés vajon megdinsztelem a hagymákat, majd a krumplit, ráöntöm a vizet. Fűszerezem.

Közben lereszelem a sajtot.

Amikor a krumpli már félig megfőtt, hozzáadom a spárgákat is. Amikor már minden puha, hozzáöntöm a tejszínt, a pezsgőt.  Kézi botmixerrel pürésítem, de úgy, hogy azért maradjanak darabos zöldségek is.. Beleszórom a lisztet. Felforralom.

A cipót egy serpenyőbe teszem, alá kevés olívaolajat locsoltam. A levesből merek a cipóba, rászórom a sajtot, s beteszem a 180  C fokra előmelegített sütőbe. Hőlégkeverésen 5 percig sütöm, majd átkapcsolok grill fokozatra (200 C fok).10  perc után kiveszem, beleöntöm a pezsgőt, szórok még rá sajtot, újhagymát, s díszítem snidling szárakkal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése