HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. január 1., csütörtök

Fehérboros fácánleves gazdagon

Fehérboros fácánleves gazdagon


A fácán fejedelmi étel. Ezúttal leves lett belőle. De egy combnak más lett a sorsa. Erről később.


Hozzávalók:

  • 1 db kicsi konyhakész fácán
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem-
    gyökér
  • 1 db zellergumó zöldjével
  • 1 db karalábé
  • 4 fej gomba
  • 2 db burgonya1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 szelet gyömbér
  • 1 db szárnyas húsleveskocka
  • 10 szem egész bors
  • 1 szem szegfűszeg
  • 5 szem borókabogyó
  • 1 késhegynyi sáfrány
  • majoranna
Elkészítés:

A fácánt feldaraboljuk, majd fazékba tesszük, felöntjük vízzel, elkezdjük főzni. Mikor felforrt, lehabozzuk, s lassú gyöngyöző főzéssel tovább főzzük. A zöldségeket megpucoljuk, s tetszés szerint daraboljuk. Fél óra elteltével a leveshez adjuk, fűszerezzük.

Mérsékelt tűzön legalább 2 órán keresztül gyöngyözve főzzük. Amikor a hús már puha, hozzáöntjük a bort, felforraljuk. Tálalhatjuk hússal, vagy anélkül. Tehetünk bele levestésztát. Az első adagba cérnatészta került.

Én chilivel díszítettem.





Egy másik tálalás,hússal. (Egy combot félretettem) A chilit ezúttal rávágtam:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése