HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. január 7., szerda

Gnocchi gombapörkölttel, tejfölösen

Gnocchi gombapörkölttel, tejfölösen

A sok magyaros étel után végre egy olasz kaja.

Hozzávalók :
  • 4 db krumpli
  • 4 ek liszt
  • 1 db tojás
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chilipaprika
  • őrölt fekete bors
  • csípős őrölt fűszerpaprika
  • kakukkfű
  • tejföl
  • 2 db chili paprika
  • újhagyma zöldje
Elkészítés: 

A krumplit héjában megfőzöm. Közben az aprított hagymát megdinsztelem, hozzáadom az aprított paprikát, chilit, paradicsomot és gombát, fűszerezem.

A krumplit összetöröm, összekeverem a liszttel és a tojással, kicsit meggyúrom, majd nudlikat formázok. Forró vízben megfőzöm.

A gnocchit összekeverem a gombapörkölttel.

Tálaláskor szedek a tányérra gombás gnocchiból, kanalazok rá tejfölt, teszek rá chilipaprikát,  s vágok rá újhagyma zöldjét

Természetesen vörösbort iszom hozzá.




2 megjegyzés:

  1. Saját készítésű gnocchi, ez igen!! Finom lehetett!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A gocchi elkészítése nagyon egyszerű. Lényegében azonos, mint a magyar nudli. Bátran fogjatok hozzá! Az volt!

      Törlés