HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. január 4., vasárnap

Mediterrán omlett négyféle sajttal

Mediterrán omlett négyféle sajttal


Az újévi hagyományos ételek után másra vágytam, erre az olaszos, mediterrán egytálra esett a választásom.

Hozzávalók :

  • 2 db krumpli
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika 
  • 1 db csípős hegyes piros paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db tojás
  • tej
  • 2 dkg parmezan sajt
  • 2 dkg füstölt sajt
  • 3 dkg roquefort
  • 5 dkg  mozzarella
  • 10 szem chilivel töltött zöld olívabogyó
  • 10 szem magozott fekete olívabogyó
  • őrölt fekete bors
  • morzsolt kakukkfű
  • oregánó
  • olívaolaj
Elkészítés:

A krumplit megfőzöm. Közben a hagymák fehérjét, a paprikákat felkarikázom, a paradicsomot nyolcadolom, a fokhagymát aprítom. A  gombákat és a krumplit felszeletelem.

Egy serpenyőbe olajat öntök. Beleteszem a hagymákat a zöldjük egy részével, a krumplit, a gombát és a paprikákat. Sózom, borsozom.

A tojást kevés tejjel összekeverem, reszelek bele füstölt sajtot. Szórok rá sót, borsot, kakukkfüvet. Ráöntöm a zöldségekre. Megkeverem, majd ráteszem a paradicsomot és olívabogyókat, a reszelt parmezánt, s rácsipkedem a roquefortot és a mozzarellát. Végül megszórom újhagyma zöldjével.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése