HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. március 22., szombat

Tejszínes, chilis, medvehagymás hagymaleves

Tejszínes, chilis, medvehagymás hagymaleves

És megint medvehagyma!

Hozzávalók :
  • 1/2 csokor medvehagyma              
  • 1/2 póréhagyma zöldjével
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 3 db chili paprika
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • vaj
  • olívaolaj
  • 1 dl főző tejszín
  • 1 l víz
Elkészítés:

A póréhagymát, újhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a medvehagymát, a petrezselymet nagyobb darabokra vágom.

Egy fazékban olajon és vajon megdinsztelem a póréhagymát és az újhagymát,  felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem, belevágom a chilit.

Kis idő után hozzáadom a medvehagymát és az újhagyma zöldjét. Felrottyantom és tálalok

Merek a levesből a tányérba,  vágok rá chilit, teszek rá petrezselyemlevelet és medvehagymát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése