HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. március 23., vasárnap

Tagliatell medvehagymás, fehérboros, tejszínes gombával

Tagliatell medvehagymás, fehérboros, tejszínes  gombával

A pasta, vagyis az olasz tészta nagy kedvenc, a medvehagymának pedig most van a szezonja.

 Hozzávalók :
  • 30 dkg tagliatell nidi
  • 12 levél medvehagyma
  • 30 dkg csiperkegomba 
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1/2 póréhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db csípős hegyespaprika
  • 4 db chilipaprika 
  • 1 db paradicsom
  • 5 szem chilivel töltött olívabogyó
  • 5 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • 5 szál petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • oregano 
  • 1 ek chiliszósz
  • 1 dl fehérbor
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 dl főzőtejszín
Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát és a póréhagymát felkarikázom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombákat szeletelem. A medvehagymát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet felvágom.

Egy  serpenyőben félig megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a gombát, ráöntöm a tejszínt, a chiliszószt, végül a bort, együtt párolom.

Közben megfőzöm a tésztát, a gombához keverem.

Tálalok. A tányérra szedem a tésztát, szórok rá vágott medvehagyma és újhagymalevelet. Díszítem újhagymalevéllel.







Ez az 500. recept az ÖsszesRecept MyTaste oldalon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése