HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. március 5., szerda

Sprotnis, mozzarellás pizza

Sprotnis, mozzarellás pizza

Imádom az olasz ételeket, ezen belül egy nagy kedvenc a pizza. Sokféleképp variálom. Ezúttal egy halas változatot készítettem.

Hozzávalók:
  • 1 db 22 cm-s (18 dkg) pizzalap 
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 tk paradicsom szósz
  • 1 tk chili szósz
  • 1 doboz (24 dkg) sprotni paradicsomszószban
  • 1 tasak (12,5 dkg) Carloni Mozzarella
  • 2 db paradicsom
  • 15 db zöld chili paprikával töltött olíva bogyó
  • 10 db száras kapri gyümölcs
  • 3 db chili
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • 1 tk oregano
  • 10 db bazsalikom levél
Elkészítés:

A pizzalapot berakom egy serpenyőbe, vízzel bespriccelem többször is.

A paradicsomot és a mozzarellát szeletelem.

A pizzalapra locsolok olívaolajat, megkenem a szószokkal, rárakom a halat a szósszal,  a mozzarellát, az olívabogyókat, a kapri gyümölcsöket, fűszerezem, rávágok 2 db  chilit. Hagyom állni, hogy a pizza beszívja a leveket, s hogy az ízek összeérjenek.

A pizzát berakom a 200 C fokra előmelegített sütőbe, s 20 percig sütöm, majd átkapcsolok grill fokozatra, s további 15 percig sütöm.

Tálaláskor rárakom a pizzára a bazsalikom leveleket, s egy chilit. Vörösborral fogyasztom.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése