HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. március 29., szombat

Medvehagyma krémleves sült baconnal és gombával

Medvehagyma krémleves sült baconnal és gombával

Itt most csalódást okozok azoknak, akik nem szeretik a receptjeimet, kritizálnak, hogy sok chilit használok fel. Ebben a receptben még nagyítóval sem találnak sem chilit, sem csípős fűszerpaprikát.

Hozzávalók :
  • 1csokor medvehagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 szál vékony póréhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 10 szál petrezselyemzöld 
  • 2 db Ella burgonya
  • 1 szelet bacon
  • 3 db csiperkegomba
  • 1 ek vaj
  • olívaolaj
  • 2 db marhahúsleveskocka
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 l víz
Elkészítés:

A megpucolt és feldarabolt krumplikat megfőzöm.

A félbevágott gombát és a felvágott bacont vajon megpirítom, félreteszem. A hagymákat felvágom, olajon és vajon megdinsztelem

A hagymákhoz hozzáöntöm a krumplikat a levével, a leveskockákat és a fűszereket. Később hozzáadom a bort és a tejszínt Úgy durván összeturmixolom, hogy maradjon még a zöldségekből is.

Tálaláskor merek a tányérba a levesből, s teszek rá gombát és sült baconszalonnát.






P.S. A recept a Hírkereső mai (2014.03.30.) toplistájá-ban:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése