HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. május 25., szombat

Saláta paradicsomos sprotnival, tojással ruccola ágyon, bruschettával

Saláta paradicsomos sprotnival, tojással ruccola ágyon, bruschettával

Hozzávalók :
  • 1 doboz (160 g) sprotni paradicsomos szószban
  • 1 db tojás
  • 1/2 zacskó (40 g) ruccola saláta
  • kék sajt
  • 2 db koktélparadicsom
  • chili paprikával töltött olívabogyó
  • magnélküli fekete olívabogyó
  • száras caprigyümölcs
  • chilis olívaolajban érlelt fokhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • extraszűz olívaolaj
  • ecet
  • citrom
  • fehér bor
  • őrölt fekete bors
  • toast kenyér
Elkészítés:

A tojást megfőzöm, félbevágom. A citromból vágok egy szeletet.

Egy mélytányérba öntök ecetet, olívaolajat, fehérbort, csavarok bele citromot. Beleteszem a salátát, fűszerezem, összekeverem, rápakolom a hozzávalókat, rámorzsolom a kéksajtot.. Díszítem egy szelet citrommal. A toastot megpirítom, bedörzsölöm fokhagymával, locsolok rá olívaolajat.



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése