HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. május 2., csütörtök

Mediterrán saláta bruschetta-val

Mediterrán saláta bruschetta-val

Hozzávalók :
  • 1/2 zacskó saláta mix
  • 1/2 zacskó mini mozzarella
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 fej csiperke gomba
  • 1/2 fej lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili paprika
  • 5 db chilis olajba eltett fokhagyma
  • 5 szem chilivel töltött olívabogyó
  • 5 szem magnélküli fekete olívabogyó
  • 1 teáskanál capribogyó
  • 5 db száras caprigyümölcs
  • petrezselyem
  • citrom
  • ecet
  • bazsalikomos ecet
  • extra szűz olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • 3 szelet toast kenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:

A paradicsomot nyolcadolom, a lilahagymát, paprikát karikára vágom, a petrezselymet, fokhagymát aprítom, a gombát szeletelem.

Egy tányérba teszem a salátát, rá a többi hozzávalót, fűszerezem, facsarok rá citromot, locsolok rá ecetet, bazsalikomos ecetet, s olíva olajat, összekeverem, díszítésként teszek rá egy chili paprikát.

A toastot megpirítom, bedörzsölöm fokhagymával, locsolok rá olíva olajat, ezzel tálalom, vörösborral fogyasztom.





P.S. A recept felkerült a Hírkereső Gasztro Toplistájá-ra:
19.- Mediterrán saláta bruschettával (Mindmegette)
P.S.1.  24.- Mediterrán saláta bruschetta-val recept (Nosalty)
Könnyű, gyors laktató. Salátának, előételnek kiváló, de főételként is fogyasztható meleg nyári napokon.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése