HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. május 31., péntek

Pipacs

Pipacs

Felfedeztem a kertünkben, a lányunknak kialakított kocsibeállónál egy pipacsot. Biztos a szél hozta oda a magját. Gyorsan le is fényképeztem mielőtt elhervadna:


 A házunkkal szemközt, az út melletti vizesárok szélén is virágzik néhány pipacs:



A vadon nőtt virág is tud szép lenni.

A pipacs gasztronómiai vonatkozása:

Tudtad?  A pipacs magja ehető, süteményeknek, kenyereknek, gyümölcssalátáknak finom dióízt ad. Kiváló salátaolaj is készíthető a magjából. A levelei is fogyaszhatóak, nyersen vagy főzve, mint a spenót, de csak a virágbimbók kifejlődése előtt!

Egyik festményünk virágcsendélet pipaccsal:

 

A PIPACS


Fényes György: Piros lett a pipacs virága



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése