HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. május 7., kedd

Baconba tekert spárga krumplival, gombával, paradicsommal, mángoldos-medvehagymás szósszal

Baconba tekert spárga krumplival, gombával, paradicsommal, mángoldos-medvehagymás szósszal

Hozzávalók :                                 
  • 16 síp fehér spárga
  • 4 szelet bacon
  • 2 db krumpli
  • 6 fej csiperke gomba
  • 3 db paradicsom
  • kakukkfű
  • 4 db mángold levél
  • 10 db medvehagyma levél
  • olívaolaj
  • vaj
  • főzőtejszín
  • őrölt fekete bors
  • őrölt fehér bors
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt kakukkfű
  • petrezselyem
Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzöm. A fehér spárga  végeit levágom (miután fiatal, zsenge spárgát vettem, nem kellett hámozni), sós, cukros vízben kb. 10 percig főzöm. a gombák törzsét eltávolítom, a krumplit megpucolom, kettévágom.

Egy serpenyőbe locsolok kevés olajat, a spárgasípokat négyesével baconba tekerem, befektetem a serpenyőbe, mellérakom a krumplit, a gombát és a paradicsomot, rakok rá kakukkfüvet, fűszerezem. 180 C fokra előmelegített sütőben k. 25 percig sütöm.

Közben a mángoldot és a medvehagymát felszeletelem, egy serpenyőben kevés vajon megdinsztelem, locsolok rá tejszínt.

Tálalok, teszek mindenből a tányérra, vágok rá petrezselymet.






Május a spárga és a medvehagyma hónapja ezért kombináltam a kettőt. Ráadásul az étel félig "háztáji", a medvehagyma, mángold, petrezselyem a kertünkből van

P.S. Ez lett a 275. receptem a Mindmegetté-nél.

1 megjegyzés: