HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. május 21., kedd

Vörösboros sült tarja petrezselymes újkrumplival

Vörösboros sült tarja petrezselymes újkrumplival

Hozzávalók :
  • 4 szelet sertéstarja
  • 12 szem nagyobb újkrumpli
  • zsír
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili paprika
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • só őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • cayanne bors
  • csillag ánizs
  • vörösbor
  • olíva olaj
Elkészítés:

Egy serpenyőbe kevés zsiradékra helyezem a hússzeleteket, a karikára vágott vöröshagymát, paprikát, chilit, az aprított fokhagymát, csillagánizst, kakukkfüvet, s rövid ideig pirítom, majd fűszerezem, s öntök rá vizet. Addig főzöm, míg a hús megpuhul, a vége felé öntök rá vörösbort

A krumplit megkapirgálom, egy serpenyőbe teszem olíva olajra, sózom, borsozom, kevés vizet is locsolok rá, fedő alatt megsütöm. A végén szórok rá aprított petrezselymet.

Tálaláskor teszek a tányérra 2 szelet húst, szaftot, sült zöldségeket, mellé pedig krumplik felét.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése