HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. május 28., kedd

Spagetti baconnal, zöldspárgával és sajttal

Spagetti baconnal, zöldspárgával és sajttal

Hozzávalók :
  • 6 szelet bacon
  • 12 síp zöldspárga
  • 3 gerezd fokhagyma
  • extraszűz olívaolaj
  • vaj
  • őrölt fekete bors
  • fehérbor
  • petrezselyem
  • júhsajt
  • trapista
  • dió 
  • 1/2 zacskó (25 dkg) spagetti
Elkészítés:

A spárga végeit levágom, majd harmadolom, cukros, sós vízben felteszem főni.

A bacont hosszában kettévágom, felszeletelem,. a fokhagymát aprítom

Egy serpenyőbe öntök kevés olajat, teszek rá vajat, belerakom a bacont, a fokhagymát, s a megfőzött zöldspárgát, fűszerezem. Közben felteszem a spagettit főni. Amikor a bacon és a spárga már átpirult, kiveszem a a spárga csúcsokat, a többire rászedem a tésztát, merek rá a főzőléből, öntök rá fehérbort, szórok rá vagdalt petrezselymet, összekeverem,  tálalok.

A tányérra szedek a tésztából, rászórom a spárgacsúcsokat, diót, rámorzsolom a júhsajtot, reszelek rá trapistát, díszítem petrezselyem levéllel.





P.S. A recept felkerült a Hírkereső Gastro Toplistá-jára:

1 megjegyzés: