HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. május 26., vasárnap

Omelette mediterrane

Omelette mediterrane

Hozzávalók :
  • 2 db tojás
  • tej
  • petrezselyem zöld         
  • 1 szelet pizzasonka
  • 1/2 paradicsom
  • 1/2 csípős hegyes paprika
  • 2 db chili paprika
  • 1 db csiperke gomba
  • 1/2 újhagyma zöldjével
  • 1/4 póréhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 db magnélküli fekete olívabogyó
  • 4 db chilivel töltött zöld olívabogyó
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • Rozmarino extra szűz olíva olaj
  • sole di more (só)
  • oregano
  • őrölt fekete bors
  • majoránna
  • 4 db mozzarella 
  • kéksajt
  • parmezan
Elkészítés: 

A petrezselymet, fokhagymát, bazsalikomot aprítom, a sonkát, paradicsomot kockára, a hagymákat és paprikákat karikára, az olívabogyókat, mozzarellát félbe vágom.

Egy serpenyőben olívaolajon megdinsztelem előbb a sonkát és hagymákat, majd ráteszem a többi zöldségeket is, valamint kakukkfüvet és rozmaring ágat, fűszerezem. Kiveszem, félre teszem.

Amíg a töltelék sül lereszelem a sajtot, felverem a két tojást, öntök bele tejet, sózom, borsozom, vágok bele petrezselymet, összekeverem..

A serpenyőben megsütöm a tojást, majd rápakolom a tölteléket, s a sajtokat. Díszítem egy szelet paradicsommal, petrezselyemmel, rozmaringgal, virágzó kakukkfűvel, s chili paprikával.

Eredetileg félbe akartam hajtani az omlettet, de olyan bőségesre sikeredett a töltelék, hogy a tojáslepényt teljesen befedte, méghozzá vastagon.

P.S. A recept szerepel a Hírkereső mai (2013.19.) Gasztro Top-jában:
5.- Heti menü: az olasz konyha legjava (Nosalty - gasztro) a hétfői nap kínálatában
 

1 megjegyzés: