HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. május 19., vasárnap

Gasztroblogok Paprika&Tomato Gastroblog Toplist

Gasztroblogok Paprika&Tomato Gastroblog Toplist

 


Már több mint egy hete ez a bejegyzésem benne van a top 5-ben. (Ebben a pillanatban a mai topban az 1. helyen van.) Nem tudom, hogy ez az érdeklődés  Szepyke gyűjtőblogjának, vagy pedig az én Toplistámnak szól. (Minden esetre nincs új jelentkező.)

Nem kívánok Szepyke ellen agitálni, de azért furcsának találom, hogy az én gyűjtőblogom  - Gasztroblogerek színe -java - lényegében bojkottálva volt, csak néhányan tették be a gyűjtőblogom bannerjét az oldalukra,  holott semmivel nem nyújtott kevesebbet, mint bármely más gyűjtőblog, ráadásul én - kérés nélkül - felvettem az összes ismert blogot a listába.  Az érdektelenség hiánya miatt az enyémet egy idő után le is állítottam, nem frissítettem tovább

Create your own banner at mybannermaker.com!

Azt sem értettem, hogy a Toplistám-ra - Paprika&Tomato Gastroblog Toplist -  miért nem jelentkeztek tömegesen a gasztroblogerek, hiszen minimális munkaráfordítással be lehetett kerülni  egy olyan közösségbe, mely népszerűsíti az oldalt, s látogatókat hoz..Azt is érdekes lett volna látni, hogy a látogatók miként értékelik blogjainkat, hányan látogatják azokat.

Több jelentkezőnek is segítettem - érdek nélkül - a bejelentkezésnél, s bannerkészítésnél.

Nekem semmilyen előnyöm, hasznom nem származik a blog üzemeltetéséből,  reklámot sem tettem rá.  Azért csináltam, hogy a résztvevő blogereket népszerűsítsem.

Nos, a Toplista él, működik, aki úgy gondolja, bármikor jelentkezhet rá.

Paprika&Tomato Gastroblog Toplist 

A németül nem tudók itt kellő eligazítást kapnak.

 Create your own banner at mybannermaker.com!

7 megjegyzés:

  1. Nem értelek kedves Endre. Már nem most írsz erről először mármint az érdektelenségről. Én az biztos, hogy nem fáradnék gyűjtő oldal készítésével és napra készen tartásával. De ha Te vetted a fáradtságot, csináltad és azt látod, hogy sokan nem értékelik vagyis nincs iránta érdeklődés a bloggerek részéről, akkor ne bosszankodj, hogy érdektelenséget tapasztalsz hanem egyszerűen hagyd abba. Én különben sem értékelem sokra a gyűjtőoldalakat. Ott vagyok egy-két helyen, de hónapokig meg sem nézem, hogy betették-e a receptem valamelyikét vagy sorba mindegyiket ahogy elkészül a bejegyzésem. Nem nézegetem még azok oldalát sem, akik olvasóimnak jelentkeztek, mert az képtelenség, hogy mindenkinek olvasgassam a blogját. Gondolom, hogy ők sem látogatnak sűrűn engem, sőt biztos, hogy nem. Belterjes ez az egész működés. Két-három blog van amit rendszeresebben megnézek, talán ők is engem és ezzel kifújt a dolog. De sok olyan rejtett olvasó van, aki még semmi jelét nem adta, hogy tetszik neki ez vagy az a blogomban. Ezért úgy vagyok ezzel, hogy aki olvasó ő győjtő oldal nélkül is rám találhat, meg rendszeres olvasóság nélkül is meglátogat, ha meg nem, az sem érdekel. Sőt gondolkodok azon, hogy kitörlöm a rendszeres olvasóim modult. Elég a két látogató számlálóm, abból is tudom, hogy naponta meg országonként hányan látogatnak. Sok blogon láttam, hogy csak a Facebookon vannak ott, és semmilyen más számlálójuk nincs. De gasztroblogok is vannak ilyenek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Félreértettél. Nem bosszankodom, hanem csodálkozom. Ha nem érdekel senkit a gyűjtőblogom, vagy a toplistám, akkor mire fel van ez a fene nagy érdeklődés az ezzel kapcsolatos bejegyzés iránt már huzamosabb idő óta mindennap. Többen nézik meg ezt, mint a legújabb bejegyzéseimet. Most is toronymagasan az első helyen van, a második pedig a jelen bejegyzés. A többi csak szerényen követi őket.
      Abban nem értek veled egyet, hogy a gyűjtő oldalaknak nincs jelentősége, igenis sok látogató jön rajtuk keresztül.

      Törlés
    2. Jó, akkor nem bosszankodsz, de csodálkoznod sem kéne. Attól még, hogy nem érdekel senkit a gyűjtő blogod vagy a toplistád, a bejegyzésed erről még sokakat érdekelhet. Sok olvasót jobban érdekelnek különböző hírek, bosszankodás, háborgás, vita mint a receptek. Ahogy már írtam én is ott vagyok két-három helyen, de ettől még nem érdekelnek a gyűjtő oldalak. Nincs se időn, se kedvem, hogy a gyűjtő oldalakról kinézett valamilyen blogot átnézzek. Ha valaki így talál rám, jó, de én nem keresek így senkit. Van nekem könyvtárnyi receptem, nem kell senkié sem, nem beszélve arról, hogy igen kevés azon blogok száma, akiknek hasonló az ízvilága a miénkhez. Nem próbálgatok olyan recepteket amit nem szeretünk. Szóval nálam nincs ezeknek jelentősége vagy ha van sem foglalkozok vele.

      Törlés
    3. Lehet, hogy igazad van. Az tény, hogy több bejegyzésemnek, melyek nem recepttel kapcsolatosak, nagyobb a látogatottságuk, mint amelyekben valamely ételemet írom le, még ha azok - legalább is szerintem - tényleg szuper ételek, s a különböző fórumokon is elismerést kapnak, s felkerülnek toplistákba.

      Törlés
  2. Endre általában én megnézem a Paprika&Tomato-t azt viszont nem tudom hogy nézzem meg amire hívatkozni szoktál hogy melyik ételeteid hogy állnak a statisztikában. Azt látom hogy nézettségem jó aminek örülök és rendszeresen nézem! Ami gyűjtőoldalt hoztál létre azt észrevettem hogy frissítve nincs, de arról már egyszer írtál is bejegyzést,oldalamon azóta is kint van a bannered!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A lista nem azt mutatja, hogy melyik ételt nézték meg a legtöbben, hanem hogy a Toplistán keresztül hányan tekintették meg a blogot. (Ez nem azonos azzal, hogy hány látogatója volt a blognak összességében a legkülönbözőbb helyekről.)

      Törlés
  3. Kedves Imre,
    tisztelettel kérlek, hogy ne említsd meg a nevemet a bejegyzéseidben, főleg ne olyan stílusban, ahogy ezt teszed. Nem az első eset, hogy finoman, de sértegetsz, még a nevemet sem helyesen írod le. Főzőcskézzél, elmélkedj a világ dolgain, mindezt úgy, hogy engem kihagysz belőle. Köszönöm,
    szepyke

    VálaszTörlés