HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. november 2., péntek

"Dinamikus" blogkinézet

Az utóbbi időben több gasztróbloggertársam is átváltott erre a formátumra. Én ismerkedem vele, s ha már gasztróblog, kostólgatom, de megmondom őszintén, még nem igazán tudtam megbarátkozni vele.

Bár én nem vagyok semmi újnak az ellendrukkere - annak ellenére, hogy sajna már beléptem a 70. évembe - de ez a forma, annak ellenére, hogy érdekes, s egyszerre számos receptet lehet látni, valahogy olyan személytelen. Csak a képek tömkelege jelenik meg. S ez egy uniformalizált világ.  A korábbi formák sokkal inkább mutattak valamit a szerzőről, a blog írójáról.

Távol áll tőlem, hogy megbántsam azokat, akik erre az új módira váltottak, hiszen ők blogbarátaim, szeretem, sűrűn látogatom a blogjaikat, s gyakran commenteket is hagyok hátra náluk.

Amennyiben ez nekik tetszik, s ráadásul több látogatót is hoz ( mint ahogy Mari is írta, akkor nosza rajta.)
Toi, toi, toi!

8 megjegyzés:

  1. Arról nem beszélve, hogy nem lehet a receptet kinyomtatni. Aki ilyenre vált, azt én elhagyom.

    VálaszTörlés
  2. Endre gratulálok a Hetvenhez, most már "hetvenkedhetsz", ezen ne szomorkodj, örülj és légy büszke rá, mennyi mindent láttál, megéltél, tapasztaltál, csak a jó oldalaiba kapaszkodj, a rosszakat,a betegségeket, tedd félre, ne foglalkozz többet velük, mint amennyit nagyon muszáj és hosszú életed lesz. Szívemből kívánom neked ezt és jó egészséget, sok-sok blogolást:-)))))))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez igazán kedves bejegyzés volt, megmosolyogtattál. Köszönöm szépen.

      Törlés
    2. Nem tudom, hogy ki hogy van a korával, persze már ebben a korban, de elég elllentmondásos érzés. Jó fiatalnak lenni, de jó hosszú életűnek is lenni. Az utóbbi csak úgy megy, hogy megöregszünk - sajnos még nem "találták fel" úgy a hosszú életet, hogy ne öregedjünk.
      Örüljél, hogy megérted ezt a kort, és kívánom, hogy még sokáig élj, és jó egészségben.

      Törlés
    3. Köszönöm a jókívánságot. Nos, a jó egészség rámférne. Ezer nyvalyám van, de azért próbálom tartani magam. A hosszú élet akkor jó, ha az ember igyekszik tartalmasan kitölteni, csakhát a nyavalyák meg tudják az ember életét keseríteni. Anyámat már túl éltem, apámhoz képest még van közel 20 évem, bár ő - az útolsó éveit leszámítva - irigylésreméltóan jó kondiban (soha sem sportolt ellentétben velem) és szellemi frisseségben volt. Summa cum laude végzett a jogi egyetemen, s tudását idős koráig megőrizte. Lexikális ismerete megszégyenítő volt, nem csak latin és ógörög memoritereket skandált, de a kedvenc lapja - Élet és tudomány - alapján a modernkori tudományok területén is tájékozott volt. Bár én is summa cum laude védtem meg az első diplomám, s a másiknál is csak egy négyes csúszott be, a harmadiknál az abszolvatórium megint ötösre sikeredett, de én a nyomába sem léphetek.

      Törlés
  3. Maria oldalát megnéztem, hogy tudjam milyen a "dinamikus" blogkinézet. Igazad van Endre nekem is idegen és személytelenné vált. Részben hasonló - ha csak a képeket nézük - ahhoz amikor valaki beírja a Google keresőbe a blog címét, bejönnek a találatok és a bal oldali sávban rákattintunk a képekre és megjelennek a blog képei. Persze ebben az esetben pl. ha így keres valaki engem, akkor ott még a képek vége felé belevügyül mondjuk a Lívia Apartmanház, meg Lívia Motel, aztán meg jön pl. a Kriszta konyhája képek, ez hogyan azt nem tudom, mert nincs benne Lívia név. de megtalálható vagy Te is amikor köszöntesz és szerepel benne a nevem.
    Visszatérve a dinamikus blogra, hol lehet itt üzenetet hagyni, hosszászólni, emeil-ben írni, nincs olvasószámláló -rendszeres olvasó, bár én ezt a jelenlegi blogban sem szeretem, lehet, hogy kitörlöm. Ha a Maria névre kattintunk, akkor bejön a profil, így válik kicsit személyessé. Én biztos, hogy nem váltok erre, mert egyáltalán nem tetszik.

    VálaszTörlés
  4. Én biztos, hogy nem térek át erre a "dinamikus" módra. Bár nem teljesen világos, hogy ez mitől dinamikus, de mindegy. Nekem a régi sokkal jobban tetszik. Ott a blog tetszés szerint személyreszabható, míg a dinamikusnál minden blog egyforma. Nincs arculatuk. Ezzel lehet, hogy Mari-t és Mritá-t is magamra haragítom, akiket pedig kedvelek, mióta egy korábbi blogoldalon együtt indultunk, de hát ez van, ez a béleményem. Sorry.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezért nem kéne megsértődni se Mariának, se Mritának, de talán nem is fognak. Tényleg nincs arculatuk, barátságtalan, unalmas, behatárolt. Nem lehet végig menni egy oldalon, csak folyton kattintgatni egyenként a receptekre - persze arra kattint mindenki amit szeretne megnézni, de aztán sehova tovább. Nem "élnek" az oldalak. Úgy is mondhatnám, hogy nagyon szűk. Szóval nem tetszik.

      Törlés