Túróscsúsza bacönnel, medvehagymával és újhagymával
Javában tart a medvehagyma szezon. Elkészítettem az ez évi első medvehagymás ételemet:
Hozzávalók :
- 25 dkg csúszatészta
- 2 szelet bacon
- 20 dkg tehéntúró
- 1 pohár tejföl
- 1/2 csokor medvehagyma
- 2 szál újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- napraforgó olaj
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzöm. A bacont, fokhagymát, medvehagymát, újhagymát felszeletelem. Egy serpenyőben a bacontkevés olajon megpirítom, félreteszem.
A tésztát beleszedem a serpenyőbe, egy kicsit pirítom.
Szedek egy lapos tányérra a tésztából, sózom, borsozom, szórok rá a fokhagymából és az újhagyma fehér részéből, gazdagon teszek rá túrót, kanalazok rá tejfölt, s megszórom a medvehagyma és az újhagyma zöldjével. Díszítem egy medvehagyma levéllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése