HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. október 23., vasárnap

Sült kacsaszárnytő fehérboros párolt káposztával

Sült kacsaszárnytő fehérboros párolt káposztával

Olcsó anyagból fejedelmi étel.

Hozzávalók:


  • 4 db kacsaszárnytő
  • őrölt fekete bors
  • méz
  • 2 ek kacsazsír
  • 0,5 db fehérkáposzta
  • 1 ek kacsazsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • e1 tk cukor
  • 1 tk fehérborecet
  • 1 mk köménymag
  • 0,5 dl fehérbor
  • őrölt fekete bors

  • Elkészítés:

    A kacsaszárnytőket sózom, borsozom, locsolok rá mézet.

    A káposztát legyalulom. A hagymákat darabolom.

    Egy tepsit kacsazsírral kikenek, rárakom a kacsaszárnytő darabokat, ezekre is teszek zsírt. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

    Egy serpenyőben megpirítom a köménymagot, kacsazsírt adok hozzá, ezen megdinsztelem  a hagymákat, cukorral karamellizálom. Beleteszem a káposztát. Ráöntöm az ecetet, fűszerezem, s így párolom, a vége felé ráöntöm a bort is.

    Kb. 60 perc sütés után tálalok.

    A tányérra rakok egy kacsaszárnytőt, s szedek mellé párolt káposztát.





    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése