HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. október 4., kedd

Pizzasonkás, baconös omlett sajttal, bruschettával

Pizzasonkás, baconös  omlett sajttal, bruschettával


A nyarat búcsúztató ételt szerettem volna az asztalomra, de sajnos a csokor újhagymám eltűnt, így le kellett mondanom az üde zöld szárról.

Hozzávalók:

  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1  db paradicsom
  • 1 db paprika 
  • 1 db chili 
  • 5 dkg bacon
  • 1 szelet pizzasonka (kb 5 dkg)
  • 3 db tojás
  • olívaolaj
  • 3 dkg trappista sajt
  • 8 db chilivel töltött zöld olívabogyó 
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • morzsolt oregano
  • bazsalikomlevél és csúcs
  • 2 db chili
  • 2 db magos zsemle
  • 2 gerezd fokhagyma

  • Elkészítés:

    A bacont és a sonkát kockára vágom, a paprikákat szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom. A hagymákat aprítom.

    Egy serpenyőben olajon megsütöm a hagymát, a szalonnát és a sonkát.

    A tojásokat felverem, a sajtot lereszelem, a felét tojáshoz adom, sózom, borsozom, összekeverem.

    A tojást a serpenyőbe öntöm, tépek rá bazsalikom levelet. Szórok rá pirospaprikát, oreganot, olívabogyót, s a megmaradt sajtot.

    Tálaláskor díszítem chilivel és bazsalikomcsúccsal. Bruschettával és vörösborral fogyasztom.





    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése