HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. június 30., kedd

Újabb elutasított recept a NoSalty által



Miközben sorra jelennek meg a receptjeim a NoSalty-nál, s ajánlások a NoSsalty cikkjeiben, a szerkesztőség egyes tagjai továbbra is szívatnak, azzal utasítják el a receptjeimet, hogy a fotók homályosak.
Nos, ezek a receptek más oldalakon kifogás nélkül megjelennek, s nem egy esetben még a gasztró toplistákba is felkerülnek.

Ami a legviccesebb, hogy a szerkesztőség egy tagja, aki elutasított, még le is fenyegetett, ha nyilvánosságra hozom az elutasítást, azzal üzleti titkot és knw-howt sértek, amiért jogi eljárást kezdeményeznek ellenem.

Már csak azt szeretném tudni,  mi ebben az üzleti titok, s főleg a know-how.

Egyáltalán, a kedves szerkesztőségi tag tudja, hogy mi az know-how? Miért sértek én üzleti titkot, ha közlöm, hogy a NoSalty egy szerkesztőségi tagja elutasítja egy receptemet mondvacsinált ürüggyel, mert nem vagyok szimpatikus neki ( az összes elutasítás tőle származik)

Neki is írtam, a fényképezőgépem automata. Az élességet nem én állítom be, hanem a gép. Korábban soha nem volt kifogás. Csak újabban az ő részéről merült fel ilyen észrevétel.

Kezdem nagyon nem szeretni a NoSalty-t. A szerkesztőségi munkatársak nem önálló személyiségek, hanem a szerkesztőség tagjai. S a szerkesztőség felelős a a munkatársai megnyilvánulásaiért.

Mai ebédem: Halászlé tésztával, tejfölösen

Mai ebédem: Halászlé tésztával, tejfölösen


Halászlét már töltöttem fel többször is, ezért most csak a fotót mutatom meg:




Halászlével kapcsolatos néhány bejegyzésem:

Halászlé, ahogy én szeretem
 
Halászlé kétféle halból 

Halászlé tésztával, sok-sok csípős paprikával, tejföllel

Gyors halászlé tésztával (bajai utánzat)

Paksi halászlé

Halászlé tésztával, vörösborral, sok-sok csípős parikával, tejföllel, fehérkenyérrel

2015. június 28., vasárnap

Spenótos, sonkás, sajtos omlett

Spenótos, sonkás, sajtos omlett

A hűtőben volt még spenót, amivel kezdeni kellett valamit, s nem volt kedvem sokáig főzőcskézni, így egy omlett mellett döntöttem. Finom reggeli, de akár ebédre, vagy vacsorára is megfelel, ha nem akarjuk degeszre tömni a hasunkat.

Hozzávalók:


  • 15 dkg spenót
  • 1 gerezd fokhagyma  
  • 1 db paradicsom
  • 5 dkg sonka
  • 5 dkg kemény sajt
  • 2 tojás
  • őrölt fekete bors
  • 1 dl tej
  • 1 ek liszt
  • olíva olaj

  • Elkészítés:

    A spenótot alaposan megmosom, félbevágom, a paradicsomot nyolcadolom, a fokhagymát aprítom. A sajtot lereszelem, a sonkát felkockázom..

    A tojást  összekeverem a tejjel, a liszttel és a sajt felével. Sózom, borsozom.

    Egy serpenyőben olajon megpirítom a sonkát, egy keveset félreteszek. Ráteszem a spenótot, a fokhagymát. és a paradicsomot. Kis idő után hozzáöntöm a tojást. Megsütöm. Rakok rá egy chilit, ls rászórom a félretett sonkát, s a sajt másik felét




    2015. június 27., szombat

    Zöld pestos pizza sonkával, mozzarellával és ...

    Zöld pestos pizza sonkával, mozzarellával és ...

    ...lilahagymával, paradicsommal, hegyes paprikával, olívabogyókkal, chilivel

    Hozzávalók:

  • 10 ek medvehagymás pesto
    (saját készítésű)
  • 24 cm-es pizzalap
  • 10 dkg sonka
  • 5 dkg mozzarella
  • 0,5 fej lilahagyma
  • 1 db paradicsom
  • 0,5 csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 ej szeletelt fekete olívabogyó
  • 2 ek chilivel töltött zöld olívabogyó
  • örölt fekete bors
  • oregano
  • olívaolaj


  • Elkészítés:

    A pizzalapot bekenem a pestoval, tépkedek rá sonkát, rakok rá felvágott mozzarellát, paradicsomot, paprikát és hagymát, s szórok rá bőségesen olívabogyót. Fűszerezem, locsolok rá olívaolajat.

    Beteszem a 220 C fokra előmelegített sütőbe, s 15 percig sütöm. Tálaláskor teszek középre egy chilipaprikát.






    Receptem a NoSalty ajánlásával: Vodkás sárgadinnye kagylóval salátával

    Receptem a NoSalty ajánlásával: Vodkás sárgadinnye kagylóval salátával



    Vodkás sárgadinnye kagylóval salátával


    Receptemet a  NoSalty közzétette a június 25-én megjelent cikkében, az én ételem a 8.:

    16 nyári sárgadinnyés ételvariáció


    2015. június 26., péntek

    Vacsorám: bruschetta csípős petrezselymes tofufasírttal

    Vacsorám: bruschetta csípős petrezselymes tofufasírttal

    Bár húsevő vagyok, kipróbáltam egy vegafasírtot. Mivel kellően fűszeres, s csípős volt, ehetőnek találtam. Lilahagymával, fokhagymával, paradicsommal tálaltam. De azért nem túl sűrűn lesz az étlapomon. Az igazi mégis csak jobb!!!!

    Hozzávalók:
    • 1 doboz (25 dkg) tofu
    • 1 db vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 5 szál petrezselyem
    • chili
    • 1 db tojás
    • 1 db szikkadt zsemle
    • 0,5 dl tej
    • őrölt fekete bors
    • őrölt csípős paprika
    • zsemle morzsa
    • olívaolaj
    • toast kenyér
    • extraszűz olívaolaj
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 db lilahagyma
    • 2 db paradicsom
    Elkészítés:

    A zsemlét összetépkedem, s tejet öntök rá.  A hagymákat, a chilit és a petrezselymet aprítom.

    A tofut egy tálban villával összenyomkodom.  Hozzáadom  a zsemlét, a hagymákat, a chilit, a petrezselymet, a tojást és a fűszereket. Összekeverem, gombócokat formálok, meghempergetem zsemlemorzsában.

    Egy serpenyőben olajban aranybarnára sütöm. A toastokat is megpirítom, bedörzsölöm fokhagymával.

    Tálaláskor teszek a tányérra toastot, rá fasírtot, s mellé paradicsom- és lilahagymaszeleteket, fokhagymást. Sózom, borsozom, locsolok rá extraszűz olívaolajat.





    P.S. A Hírkereső 2015.08.18. Napi Gastro Toplistá-jában:
     10. Bruschetta csípős petrezselymes tofufasírttal (Mindmegette)

    Rakott csirkemell sült zöldségekkel, petrezselymes rizzsel

    Rakott csirkemell sült zöldségekkel, petrezselymes rizzsel

    Eredetileg töltött csirkemellben gondolkoztam, de aztán annyi finomság (paradicsom, sonka, sajt, spenót) került a mellre, hogy ezt már nem lehetett felgöngyölni, ezért aztán megdupláztam a feltéteket, s a végén csak simán rátettem a húst, amire aztán még tejföl és reszelt sajt is jött.

    Hozzávalók:




  • 0,5 csirkemell (kb 35 dkg)
  • 1 db paradicsom
  • 5 dkg sonka
  • 4 dkg lapkasajt (trappista)
  • 5 dkg spenót
  • őrölt fekete bors
  • 2 db hónapos retek
  • 0,5 batáta
  • 18 db parázskrumpli
  • 4 szál rozmaring
  • 1 zacskó előfőzött rizs
  • 6 szál petrezselyem
  • vaj
  • 4 ek tejföl
  • 5 dkg trappista

  • Elkészítés:

    A csirkemellet kettészelem, kiklopfolom, formázom, fűszerezem. Beteszem a hűtőbe.

    A batátát felkockázom, a krumplikat,  a retket és a spenótot megmosom, a paradicsomot vékonyan felszeletelem. A sajtot lereszelem. A kertben vágok rozmaringot és petrezselymet.

    Egy serpenyőbe teszek 1 kanálnyi vajat, ráhelyezem az egyik mellet, amire rétegesen rápakolom a paradicsomot, a sonkát, a sajtot és a spenótot, majd ugyanezt még egyszer. Minden réteget fűszerezek. Betakarom a másik mellfilével. Mellérakom a zöldségeket, fűszerezem, s ráhelyezem a rozmaringszálakat. Letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverésen sütöm.

    Közben megfőzöm a rizst, hozzákeverem a durván aprított petrezselyemzöldet.

    Fél óra elteltével leveszem a fóliát, a húsra tejfölt kanalazok, s megszórom reszelt sajttal. Átkapcsolok grillfokozatra és még 15 percig sütöm 200 C fokon.

    Tálaláskor formázok a tányérra rizst, vágok mellé három szelet húst, s körítem zöldségekkel. A rizskupacba beleszúrok egy petrezselyemlevelet.







    P.S. A Hírkereső 2015. 08. 17. Napi Gastro Toplistá-jában:
    Rakott csirkemell sült zöldségekkel, petrezselymes rizzsel(Mindmegette)
    P.S.1. A Hírkereső 2015.08.23. Recept - Heti Top-jában: 
    11. Rakott csirkemell sült zöldségekkel, petrezselymes rizzsel(Mindmegette)
    P.S.2. 2015.08.24.:
     7. Rakott csirkemell sült zöldségekkel, petrezselymes rizzsel(Mindmegette)

    2015. június 24., szerda

    Receptem különös elutasítása a NoSalty részéről

    Receptem különös elutasítása a NoSalty részéről

    Az utóbbi időben gyakran kapok a NoSalty-tól ilyen leveleket:

    "Kedves Szakácsunk!

    Köszönjük a Zöldbabos-zöldséges egytál szalonnával, marhahússal recepted, azonban a fénykép homályossága, életlensége miatt nem tudjuk megjeleníteni az oldalunkon. Arra kérnénk, hogy ha van rá lehetőséged, két héten belül készítsd el ismét ezt a finomságot, és küldj róla új fotót, ha szeretnéd a többiekkel megosztani.
    Két hétig várjuk a fotót, annál tovább sajnos nem tudjuk tárolni a receptet!
    Ha sikerült a fotókészítés, küldj egy levelet, és mi feldolgozzuk recepted."

    Ez azért is furcsa mert a többi receptgyűjteménynél ezek a receptek sorra megjelennek.

    Ráadásul a kérdéses recept - nagy örömömre - a mai nap a Hírkereső Recept Top-jában az első lett:

    Recept - napi top

    • 1. Zöldbabos egytál szalonnával és marhahússal(Mindmegette) A szalonnát és a húst kis kockákra vágom, a hagymákat aprítom, a zöldségeket darabolom, a paradicsomot nyolcadolom. Az újhagyma zöldjét félreteszem. A szalonnát kisütöm, a zsírján a hagymákat megpirítom. Rádobom a húst, fehéredés... 
       
    Nem állítom, hogy a kép a fotóművészet csúcsa, de azért a többi hasonló fotó között bőven elmegy. Egy egyszerű fényképezőgéptől, nem stúdió körülmények között szerintem ez egy elfogadható teljesítmény. Nekem nem áll rendelkezésemre drága felszerelések tömkelege, világosító, meg styílist.

    Nagyon felemásak a NoSalty-val szemben az érzéseim. Amikor kiemelik valamely receptemet, az jól esik, ugyanakkor bosszant, amikor egyes szerkesztőségi tagok szórakoznak velem a képek minősége miatt.

    P.S. A recept a mai nap megjelent Heti Topban is szerepel:
    9. Zöldbabos egytál szalonnával és marhahússal(Mindmegette)
    P.S. A recept előbbrelépett:
    7. Zöldbabos egytál szalonnával és marhahússal(Mindmegette)
    P.S. Bár további fotókat is töltöttem fel, a NoSalty ismét elutasított, mondván azok is életlenek. 
    P.S. A receptneked.hu ma (2015.06.25.) értesített
    Kedves hobbychef!

    Köszönjük, hogy receptet küldtél az receptneked.hu oldalra! Recepted elfogadtuk és közzétettük!

    Recept: Zöldbabos-zöldséges egytál szalonnával, marhahússal

    receptneked.hu - Recept elfogadás budai@receptneked.hu

    9:31 (6 órája)


    Most már teljesen egyértelmű, hogy ez egy szívatás a NoSalty egyes munkatársai részéről. 

    Ezt írtam nekik:

    Kedves Marianna!
    Sajnos nincs több fotóm.
    De úgy mellesleg megjegyzem, a Hírkereső mai számában a heti Toplistában is szerepel a receptem:

    9. Zöldbabos egytál szalonnával és marhahússal(Mindmegette)
    Ugyancsak ma kaptam meg a Receptneked.hu értesítését, miszerint elfogadták a receptemet:

    receptneked.hu - Recept elfogadás budai@receptneked.hu

    9:31 (5 órája)

    Kedves hobbychef!

    Köszönjük, hogy receptet küldtél az receptneked.hu oldalra! Recepted elfogadtuk és közzétettük!

    Recept: Zöldbabos-zöldséges egytál szalonnával, marhahússal

    Úgy látszik, csak nektek nem felelnek meg a receptjeim.

    Vagy a többiek tévednek, vagy Ti teszitek nagyon magasra a mércét. De akkor jó lenne a többi beküldött receptnél is ilyen igényesnek lenni. Az én fotóim egyáltalán nem rosszabbak az átlagnál, melyek nálatok megjelennek. Sőt!!!
    Üdv. Hobbychef

    Receptem a NoSalty ajánlásával: Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

    Receptem a NoSalty ajánlásával: Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

    Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

    A NoSaslty június 15. cikkében kiemelte a receptemet, az én ételem a 9. :

    19 étel, ami füstölt sajttal még prímább!


    P.S. Ma (3015.06.24.) vetten észre, hogy erről a bejegyzésről elfeledkeztem.

    2015. június 20., szombat

    Töltött krumpli, paradicsom és paprika brokkolival

    Töltött krumpli, paradicsom és paprika brokkolival


    Ezzel az étellel a sokrétűséget és sokszínűséget kívántam bemutatni. Vajas, sajtos, petrezselymes, snidlinges  krémmel töltött krumpli, tejföllel töltött paradicsom, s libamájkrémmel töltött bogyiszlói paprika együtt sütve, brokkolival, chilivel tálalva. Csodálatos íz és színvilág.

    Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb újkrumpli
  • 1 tk vaj
  • füstölt sajt
  • 2 szál petrezselyem
  • 2 szál snidling
  • őrölt fekete bors
  • 4 db paradicsom
  • 2 ek tejföl
  • őrölt fekete bors
  • 1 db bogyiszlói paprika
  • 5 dkg libamájkrém
  • őrölt fekete bors
  • olívaolaj
  • 2 szál rozmaring
  • 2 szál kakukkfű
  • 2 rózsa brokkoli
  • 2 db chili
  • 2 szál petrezselyem

  • Elkészítés

    A krumplit előfőzöm  A brokkolit 5 perc alatt roppanósra főzöm.

    A paradicsomokat megskalpolom, belsejüket kivájom, darabolom. Összekeverem a vajjal, visszatöltöm a paradicsomokba. Egy serpenyőbe rakom. A paprikát félbevágom, a csumáját eltávolítom, megtöltöm a libamájkrémmel, beteszem a serpenyőbe. A sajtot lereszelem, összekeverem a vajjal, petrezselyemmel és snidlinggel

    A krumplikat középen bevágom, beletöltöm a vajkrémet, beteszem a serpenyőbe. Rárakom a rozmaringot és kakukkfüvet. Fűszerezem, locsolok rá olívaolajat. 20 percig sütöm.

    Tálaláskor a tányérra szedem a sült zöldségek felét, rakok mellé egy brokkolit, s egy chilit. Díszítem egy petrezselyemlevéllel.