HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. június 6., szombat

Sült lazac batátával, paradicsommal, spárgával és zöldborsóval

Sült lazac batátával, paradicsommal, spárgával és zöldborsóval


A lazac szerintem a tengeri halak királya. Nagyon kedvelem, most sütve készítettem el, sült zöldségekkel.

Hozzávalók:

  • 2 db lazac patkó (65 dkg)
  • 1 db batáta
  • 3 db paradicsom
  • 12 síp fehér spárga
  • 0,5 pohár zöldborsó
  • 0,5 db fejessaláta
  • 1 db fokhagyma
  • 1 db chili 
  • 0,5 citrom
  • olíva olaj
  • Aceto Balsamico (balzsamecet)
  • Salatöl (salátaolaj)
  • vaj
  • őrölt fekete bors
  • majoranna
  • sülthal fűszerkeverék

  • Elkészítés:

    A halat besózom, szórok  rá fekete borsot, majoránnát, sülthal fűszerkeveréket, aprított fokhagymát, s vágok rá chili paprikát. Locsolok rá olívaolajat, facsarok rá citromot, teszek rá vajdarabkákat. Beteszem a hűtőszekrénybe.

    A spárgák végeit levágom, megpucolom, sós, cukros vízben előfőzöm a borsóval. A batátát megpucolom, kockára vágom.

    Egy serpenyőbe rakom a batátát, sózom, borsozom, locsolok rá olajat. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 30 perc után. mellérakom a spárgákat,átkapcsolok grill fokozatra (200 C fok), s még 10 percig sütöm.

    Közben a lazacot megsütöm, a vékonyabbat oldalanként 4, a vastagabbat  5 percig.

    Tálaláskor teszek a tányérra salátaleveleket, sózom, borsozom, facsarok rá citromot, s locsolok rá balzsamecetet és  salátaolajat. Melléteszem a lazacot, négy szál spárgát, egy paradicsomot, batátát és zöldborsót.


     





    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése