HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. június 8., hétfő

Kacsamell vele sült újkrumplival és répával, párolt rizzsel

Kacsamell vele sült újkrumplival és répával, párolt rizzsel

Szeretem a csirkemellet, gyakran fogyasztom, de - legyünk őszinték - a kacsa az ízesebb, finomabb.

Hozzávalók:


  • 1 db kisebb kacsamell (30 dkg)
  • 10 db újkrumpli
  • 1 db sárgarépa
  • 1 pohár rizs
  • őrölt fekete bors
  • 1 szál rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma
  • étolaj
  • kacsazsír

  • Elkészítés:

    A rizst reggel beáztatom, a kacsamellet egy kicsit klopfolom, szélesebb csíkokra vágom. Sózom, borsozom, vágok rá fokhagymát, locsolok rá olajat, beteszem a hűtőbe.

    Délben a rizst felteszem főni, a megsikált krumplit sós vízben előfőzöm. A répát csíkokra vágom.

    Egy serpenyőbe teszek egy kevés kacsazsírt, rárakom a kacsamellcsíkokat, a krumplit és a répát. Beteszem a 200 C fokra előmelegített sütőbe. 15 perc elteltével megfordítom. 10 perc után még 5 percig grillezem.

    Rövid pihentetés után tálalok. A rizsre locsolok a szaftból, a krumplira és a rizsre vágok petrezselymet. Teszek mellé csalamádét.

    Tudom, sokan a bőrével együtt sütik, mivel úgy szaftosabb. (Ráadásul, a irdalt bőr nagyon mutatós megpirulva.) De - mivel pácoltam - így is omlós lesz a hús.




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése