HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. június 28., vasárnap

Spenótos, sonkás, sajtos omlett

Spenótos, sonkás, sajtos omlett

A hűtőben volt még spenót, amivel kezdeni kellett valamit, s nem volt kedvem sokáig főzőcskézni, így egy omlett mellett döntöttem. Finom reggeli, de akár ebédre, vagy vacsorára is megfelel, ha nem akarjuk degeszre tömni a hasunkat.

Hozzávalók:


  • 15 dkg spenót
  • 1 gerezd fokhagyma  
  • 1 db paradicsom
  • 5 dkg sonka
  • 5 dkg kemény sajt
  • 2 tojás
  • őrölt fekete bors
  • 1 dl tej
  • 1 ek liszt
  • olíva olaj

  • Elkészítés:

    A spenótot alaposan megmosom, félbevágom, a paradicsomot nyolcadolom, a fokhagymát aprítom. A sajtot lereszelem, a sonkát felkockázom..

    A tojást  összekeverem a tejjel, a liszttel és a sajt felével. Sózom, borsozom.

    Egy serpenyőben olajon megpirítom a sonkát, egy keveset félreteszek. Ráteszem a spenótot, a fokhagymát. és a paradicsomot. Kis idő után hozzáöntöm a tojást. Megsütöm. Rakok rá egy chilit, ls rászórom a félretett sonkát, s a sajt másik felét




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése