HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. június 13., szombat

Sült lazac spárgával, borsóval, spenóttal és dióval

Sült lazac spárgával, borsóval, spenóttal és dióval


A lazac és a spárga nagy kedvenc. A spenótfőzeléket sohasem szerettem, de párolva az egész leveleket szívesen megeszem. A Swissair kedveltette meg velem, mint ahogy a Camparit pezsgővel is.

Hozzávalók:

  • 0,5 lazac patkó
  • 3 síp fehér spárga
  • 1 ek zöld borsó  
  • 1 marék spenót
  • 1 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • olívaolaj
  • dió

  • Elkészítés:

    A lazacot sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat, s beteszem a hűtőbe. A spárgát és a borsót megfőzöm.

    A paradicsomot kevés olajon megsütöm, majd beleteszem a lazacot,  végül a spárgát.

    A spenótot a lazac zsírjában rövid ideig megpárolom, rászórom az aprított fokhagymát, sózom, borsozom , meglocsolom olívaolajjal.

    Tálalok.  A tányérra helyezem a lazacot és a zöldségeket. Szórok rá diót.






    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése