HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. február 2., hétfő

Vörösboros, tejfölös zúzapörkölt petrezselymes rizzsel

Vörösboros, tejfölös zúzapörkölt petrezselymes rizzsel


Szeretem a belsőségeket, zúzapörkölt ritkán készül, mert pl a májhoz képest sokáig kell főzni.

Hozzávalók

  • 35 dkg csirkezúza
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek libazsír
  • 2 dl víz
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 1 ek liszt
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejfől
  • 2 db chilipaprika
  • 1 bögre rizs
  • szárított petrezselyem 
  • csalamádé

Elkészítés:

A rizst beáztatom.

A hagymákat aprítom, a paprikákat és paradicsomot kockára, a zúzákat félbe  vágom.

Egy edényben libazsíron üvegesre dinsztelem a hagymát, ráteszem a zúzákat. Fehéredés után fűszerezem, hozzáadom a paprikát, paradicsomot, fokhagymát, majd  felengedem vízzel, s 90 percig főzöm.

Közben felteszem a rizst főni, sózom.

Amikor a zúza már majdnem puha, hozzáöntöm a bort, beleszórom a lisztet, belekeverem a tejfölt, felrottyantom.

Tálaláskor szedek a tányérra rizst, megszórom borssal petrezselyemmel, merek mellé zúzapörköltet, kanalazok rá tejfölt, s díszítem chilivel.



Csalamádéval...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése