HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. február 6., péntek

Fehérboros, tejfölös krumpli leves zöldségesen, lecsókolbásszal

Fehérboros, tejfölös krumpli leves zöldségesen, lecsókolbásszal


Egy finom levesre vágytam, amiben van egy kis extra. Nos, úgy érzem, sikerült egy kedvemre valót főzni.

Hozzávalók

  • 1 szelet bacon
  • 1 ek étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 80 dkg krumpli
  • 1 szál sárgarépa
  • 5 db kelbimbó
  • 1 db nagy csiperkegomba
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db chili
  • 1 db paradicsom 
  • 1 db babérlevél
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • szárított petrezselyem
  • kakukkfű
  • 1 l víz
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg lecsókolbász
  • 10 szál snidling

Elkészítés:

A hagymákat aprítom, a répát, a gombát, s a paprikát szeletelem, a krumplikat felkockázom, a paradicsomot nyolcadolom, majd félbevágom, a kelbimbókat felezem.

A kockára vágott bacont olajon megpirítom,  ráteszem a hagymát, majd a krumplit és a répát, Kis idő után leveszem a tűzhelyről, sózom, borsozom, megszórom pirospaprikával és liszttel, feleresztem vízzel.

Beleteszem a többi zöldséget, a babérlevelet, s közepes lángon főzöm

Amíg a leves fő, felszeletelem a kolbászt, felvágom a snidlinget..

Kb. 50 perc elteltével  beleöntöm a bort és a tejfölt (hőkiegyenlítéssel), beleteszem a kolbászt.

Amikor a kolbász is megfőtt, tálalok. Egy tányérba merek levest, s szórok rá a snidlingből.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése