HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. február 15., vasárnap

Mediterrán omlett gazdagon

Mediterrán omlett gazdagon

Sokkal gazdagabb, s finomabb, mint egy sima rántotta.Nagyétkű embernek egytál, de két személy is jóllakik vele vacsorára, egy szelet kenyérrel.

Hozzávalók

  • 3 db tojás  
  • 1 szelet bacon
  • 3 szelet pizzasonka
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 1 db paprika
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • 3 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db nagy csiperkegomba
  • 10 db chililivel töltött zöld olívabogyó
  • 10 db magnélküli fekete olívabogyó
  • 1 szelet sajt
  • olívaolaj
  • csípős pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • oregánó
  • 2 ek tej
  • 1 ek liszt

Elkészítés:

A bacont kockára vágom, a hagymát félbevágom felkarikázom, a fokhagymát aprítom, az újhagymát, a gombát felszeletelem, a paprikákat felkarikázom, a paradicsomot nyolcadolom, majd félbevágom. A pizzasonkát kockára vágom.

Egy kevés olajon a bacont megpirítom, hozzáadom a pizzasonkát, a hagymákat (az újhagyma zöldje nélkül), majd a paprikákat, később a paradicsomot, a gombát és az olajbogyókat.Fűszerezem.

Közben a tojásokat a tejjel és a liszttel felverem, a zöldségekhez öntöm. Ráreszelem a sajtot. Megszórom az újhagyma zöldjével.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése