HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. február 5., csütörtök

Csőben sült, tejfölös, sajtos, baconös karfiol

Csőben sült, tejfölös, sajtos, baconös karfiol


Erre a finomságra már nagyon vágytam, most végre elkészítettem.

Hozzávalók

  • 1 db kisebb karfiol (kb 40 dkg)
  • ételízesítő (Vegeta)
  • őrölt fekete bors
  • 1 dl tejföl
  • 3 dkg trapista
  • 3 dkg füstölt sajt
  • 2 dkg roquefort
  • 3 szelet bacon
  • 2 tk olívaolaj
  • snidling
  • chili

Elkészítés:

A karfiol torzsáját levágom, s beteszem egy lábasba, felöntöm vízzel. Sózom, borsozom, szórok bele Vegetát, s megfőzöm.

Közben lereszelem a sajtokat, s felvágom a bacont.

Egy serpenyőbe locsolok kevés olajat, beleteszem a karfiolt. Bekenem tejföllel, rászórom a sajtokat és a bacont.

Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s hőlégkeverésen 25  percig sütöm. Majd átkapcsolok grill fokozatra- "00 C fok - és még 10 percig pirítom.

Amikor kész, szedek a tányérra, díszítem 3 szál snidlinggel, s egy chilivel.




P.S. A recept a Kapu, ill. Hírőzön 2015.02.24. Toplistájában:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése