HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. február 3., kedd

Gombás, répás, sütőtökös lecsó, lecsókolbásszal

Gombás, répás, sütőtökös lecsó, lecsókolbásszal


Ez még hiányzott a lecsók közül.

Hozzávalók

  • 40 dkg lecsópaprika
  • 1 db csípős hegyespaprika
  • 1 db chili
  • 25 dkg paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 szál sárgarépa
  • 0,25 db sütőtök
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • szalonnabőr
  • 2 ek étolaj
  • 50 dkg lecsókolbász
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt fekete bors
Elkészítés:

A hagymát felvágom, a paprikákat és a répát felkarikázom, a gombát szeletelem, a sütőtököt kockára vágom, a paradicsomot nyolcadolom.

Egy nagy serpenyőben olajon a felkockázott szalonnát lepirítom, majd a hagymát megdinsztelem, hozzáadom a paprikákat, a répát, s a szalonnabőrt, végül a többi zöldséget. Fűszerezem.

Felszeletelem a kolbászt. Amikor a zöldségek fogkemények, beleteszem a kolbászt is.

Kenyérrel fogyasztom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése