HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. november 5., szerda

Túrós csusza sok tejföllel, sok baconnel

Túrós csusza sok tejföllel, sok baconnel

Bár a csusza általában füstölt szalonnával készül, én most egy kicsit más ízre vágytam.

 Hozzávalók :
  • 25 dkg csuszatészta          
  • 10 dkg aprított bacon
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk napraforgó olaj
  • 1 újhagyma zöldje
  • őrölt fekete bors
Elkészítés:

A bacont egy serpenyőben  az olajon kisütöm. Egy keveset félreteszek.

A tésztát lobogó forró sós vízben 6 percig  főzöm, majd a kikapcsolt tűzhelyen még hőntartáson hagyom. A hagyma zöldjét felvágom.

A tésztát rászedem a sült baconra, hozzáadom a túrót és a tejfölt, összekeverem.

Tálaláskor szedek a tésztából egy tányérra tésztát, sózom, borsozom, s szórok rá sült bacont és vágott újhagyma zöldjét.

Aki akar, tehet rá még tejfölt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése