HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. november 10., hétfő

Fehérboros csirkemell párolt brokkolival és káposztával, petrezselymes krumplival

Fehérboros csirkemell párolt brokkolival és káposztával, petrezselymes krumplival

Bár ma Márton nap lévén libát kellene enni, de a tegnap előkészített csirke lett az ebéd. Noha a libacombot kivettem a mélyhűtőből, de az elkészítése sajnos elmaradt, mivel a feleségem kirámolta a konyhát, hogy jön a festő, aki végül is nem jött. A festésre azért kellett sort keríteni (a konyha tavaly lett kifestve) mert a nejem kezében felrobbant egy paradicsomsűrítmény. A hatás fenomenális volt!

Hozzávalók :
  • 0,5 csirkemell
  • 1 dl fehérbor
  • 1 szelet káposzta
  • 1 negyed karfiol
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db krumpli
  • petrezselyem
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • köménymag
  • 1 tk cukor
  • 1 tk ecet
Elkészítés:

A csirkemellet kockára vágom, a káposztát lereszelem, a fokhagymát aprítom, a karfiolt rózsákra szedem, a petrezselymet aprítom. A krumplit felteszem főni héjában.

A csirkemellre rászórom a fokhagyma felét, sózom, borsozom, meglocsolom olívaolajjal, egy órára hűtőbe teszem.

A csirkemellet serpenyőben megpirítom, majd ráöntöm a bor felét, s lefedve párolom, melléteszem a karfiolt is.

Egy másik serpenyőben megpirítom a köménymagot, rászórom a cukrot, kicsit karamelizálom, majd ráteszem a káposztát, a fokhagymát, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet, s a bor másik felét, megdinsztelem.

A krumplit megpucolom, felkarikázom.

Tálalok. A tányérra szedek mindenből, megszórom borssal, a krumplit megsózom, szórok rá petrezselymet. A csirkemellre locsolok chiliszószt.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése