HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. november 26., szerda

Fehérboros, tejszínes, baconös, chilis penne kéksajttal

Fehérboros, tejszínes, baconös, chilis penne kéksajttal

Ha gyors, de mégis finom olaszos ízvilágú tésztára vágysz, akkor ezt kóstold meg!
A színes penne is az olasz tricolort idézi (bár a piros egy kicsit sápadt).

Hozzávalók :
  • 25 dkg penne tricolore tészta
  • 10 dkg darabolt bacon
  • 1 ek vaj
  • 4 db chili
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 db chilivel töltött zöld olívabogyó
  • 1 szál zellerlevél
  • 5 szál petrezselyem
  • 0,5 dl fehér bor
  • 1 dl főzőtejszín
  • őrölt fehérbors
  • 10 dkg roquefort
Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzöm.

Közben a  fokhagymát, 2 chilit és a zöldeket aprítom.

Egy serpenyőben vajon megpirítom a bacont, a felét félreteszem. A serpenyőbe beleteszem a  fokhagymát, az olívabogyókat és a zöldeket, fűszerezem, ráöntöm a bort, s a tejszínt. Felforralom, rászedem a tésztát. Átforgatom, s tálalok.

A tányérra szedek a tésztából, rámorzsolom a kéksajtot, teszek rá egy chilit.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése