HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. június 28., szombat

Szalonnás, sonkás zöld pestos pene, reszelt sajttal

Szalonnás, sonkás zöld pestos pene, reszelt sajttal

Ma a feleségemet hurcolásztam a piacra, s még több helyre. Lábműtéte miatt nem tud vezetni.

Szerencsére volt a hűtőmben néhány hozzávaló, a kamrában tészta, így viszonylag hamar összedobtam a mai ebédemet.

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg füstölt fűszerezett szicíliai sonka 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili
  • 1 ek olívaolaj
  • 4 ek saját készítésű zöld pesto
  • 1 dl főzőtejszín
  • 26 dkg pene
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 5 ek főzővíz
Elkészítés:

A tészta vízét felteszem forrni, sózom, csöppentek bele kevés olajat.

Közben felkockázom, a szalonnát és a sonkát, aprítom a fokhagymát és a chilit.

Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a szalonnát, majd rádobom a sonkát. Azt is megpirítom. Rákanalazom a pestot, rászórom a fokhagymát és a chilit, fűszerezem, ráöntöm a tejszínt. Összekeverem.

A szószra rászedem a tésztát, merek rá a főzővízből. Összekeverem. Tálalok.

Szedek a tányérra tésztát, s szórok rá reszelt sajtot.



Ez a fotó már tálalás után készült a maradékról. Valami gond van a masinámmal. Főzés közben és a végén is készítettem 3 fázisfotót. Mégis egyszerűen eltűntek..


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése