HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. november 12., kedd

Korhelyleves debreceni kolbásszal, tejföllel, chilivel

Korhelyleves debreceni kolbásszal, tejföllel, chilivel

Bár a Szilveszter még odébb van, de korhelylevest nem csak akkor lehet enni. Egy átmúlatott buli után kiváló, de egy hűvös, késő őszies időben is jól esik egy tartalmas, meleg leves. Ez akár egytálnak is elmegy.

Hozzávalók
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 szelet bacon
  • 1 szál debreceni kolbász
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem-
    gyökér
  • 50 dkg savanyított káposzta 
  • bors
  • csípős pirospaprika
  • babérlevél
  • őrölt kömény
  • csombor
  • csípős paprika paszta (Erős Pista)
  • víz
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • (ecet)
  • olaj
  • chili
Elkészítés:

A szalonnákat kockára vágom,  a hagymát aprítom.. A zöldségeket megpucolom, és karikákra vágom.

A szalonnát egy nagyobb lábasban kevés olajon megsütöm, rádobom a hagymát, s dinsztelem. Hozzáadom   a fokhagymát, majd a zöldségeket..Öntök hozzá levés vizet.  A savanyú káposztát kicsit összevágom (nem csavarom ki!), és a lébe teszem.. A  debreceni kolbászt karikára vágom, az edénybe teszem. Fűszerezem, kanalazok bele. Erős Pistát. Kb. 1,5 óráig lassú tűzön főzöm.

Közben  a tejfölt összekeverem a liszttel, és ezzel behabarom a levest. Én még néhány csepp ecettel tovább savanyítottam, de ez elhagyható.

Tálaláskor teszek a levesre bőven tejfölt, s díszítem chilipaprikával.


2 megjegyzés: