HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. november 11., hétfő

Fehérboros, tejszínes, tárkonyos csirkeraguleves nokedlival

Fehérboros, tejszínes, tárkonyos csirkeraguleves nokedlival

Ragut bármilyen húsból főzhetünk.Talán a legkedveltebb a csirke. Ez a leves is abból készült. Bármely részét felhasználhatjuk. Jelen esetben nyakra, szárnyra és combra esett a választás. Fontos a sok zöldség, melyet tetszés szerint variálhatunk.

Hozzávalók
  • 2 db csirkenyak
  • 2 db csirkeszárny
  • 1 db csirkecomb 
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 kicsi zeller fele
  • 3 ek zöldborsó  
  • 3 db chili                           
  • 1 marék petrezselyem 
  • citrom
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • őrölt fekete bors
  • tárkony
  • 1 dl fehérbor
  • olívaolaj
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • víz
Elkészítés: 

A hagymákat aprítom, a zöldségeket kockára, egy chilit karikára vágok

Serpenyőben olajon félig megdinsztelem a hagymát, ráteszem a húst, s együtt tovább dinsztelem. Majd hozzáadom a zöldségeket is. Fűszerezem, s fedő alatt párolom. Kis idő elteltével hozzáöntöm a bort, s  egy kevés vizet.

Elkészítem a nokedlit, folyékony állagúnak kell lennie. Beleszaggatom a levesbe. Hozzáöntöm a tejszínt, s a tejet, rászórom az aprított petrezselymet, facsarok bele citromot.

Forrón tálalom, teszek rá egy chilit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése