HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. november 12., kedd

Tejfölös karfiol prézlivel

Tejfölös karfiol prézlivel

Egy nagyon egyszerű, de finom étel. Próbáljátok ki!

  Hozzávalók
  • 1 db kicsi karfiol
  • prézli
  • olaj
  • 1 dl tejföl
Elkészítés:

A karfiolt rózsákra szedem, sós vízben megfőzöm.

Egy serpenyőben kevés olajon a prézlit megpörkölöm, a karfiolt beleforgatom, rakok rá tejfölt, beteszem a sütőbe 180 C fokon, s megsütöm.

Fogyasztáskor a tányérra pakolom a karfiolt, s kanalazok még rá tejfölt.

 

P.S. A recept toplistás lett: 17.- Morzsás karfiol tejföllel (Mindmegette)
 

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finom lehet! Hasonlót szoktam készíteni, de én egy kicsit blansírozom előbb a karfiolt.

    VálaszTörlés
  2. Én kedvencem is, bár nem szoktam megsütni.
    Megfőz - prézli - tejföl - megesz.

    VálaszTörlés