HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. november 5., kedd

Libamájpástétommal töltött paprika és gomba sült krumplival

Libamájpástétommal töltött paprika és gomba sült krumplival

Közeleg a Márton nap, ezért egy kis libás ételt készítettem.

Hozzávalók


  • 1 db kalifoniai paprika
  • 6 db nagy csiperkegomba
  •  2 doboz (20 dkg) libamájpástétom
  • 6 db újkrumpli
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 szál petrezselyem


  • Elkészítés: 

    A gombák törzsét kitöröm, majd máshol használom fel. A paprikát leskalpolom, belsejét kiveszem. Az újhagymát karikára vágom. A pástétomba bekeverem a hagymát,aprított petrezselymet,  fűszerezem, megtöltöm vele a gombákat és a paprikát.Kanalazok rá tejfölt, s beteszem egy serpenyőbe, melléteszem a héjában főtt  krumplikat,l locsolok rá olívaolajat, s sütőben 180 C fokon megsütöm. 

    Tálalok. A tányérra teszek egy félbevágott paprikát, három gombát, s három krumplit.




    1 megjegyzés:

    1. Ez fejedelmi fogás! Én ugyan nem eszem meg semmiféle májat, de a családtagjaimnak szoktam készíteni. Ezt a receptet máris viszem, egyik novemberi vasárnapra épp megfelelő lesz! Köszönöm!

      VálaszTörlés