HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. november 12., kedd

Fehérboros póréhagymaleves sajtos pirítóssal

Fehérboros póréhagymaleves sajtos pirítóssal

Már rég főztem póréhagymalevest, megkívántam. Remélem Ti sem bánjátok. A pirított sajtos toasttal különösen finom.

Hozzávalók
  • 1 db póréhagyma
  • 2 db újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 marék snidling
  • 2 db közepes krumpli
  • 1 db chili
  • 3 kanál vaj
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 db zöldségleves kocka
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • őrölt fehérbors
  • 1 db babérlevél
  • tárkony
  • kakukkfű
  • szerecsendió
  • 1 dl fehérbor
  • 3 szelet toastkenyér
  • 5 dkg füstölt sajt
Elkészítés:

A hagymákat karikára, a krumplit kockára vágom, a fokhagymát aprítom.

Egy lábasban a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a krumplit, fűszerezem, felöntöm vízzel. Amikor a zöldségek már megpuhultak, hozzá vágom a snidlinget és a petrezselymet, s ráöntöm a bort.

Közben a toastra szórok reszelt sajtot, megpirítom, átlósan félbe vágom.

Tálaláskor szedek a levesből, s teszek rá a sajtos toastból.




1 megjegyzés:

  1. Isteni lehet ez a levesed! Imádom a póréhagymát, meg a zöldfűszereket, de azt hiszem, én a fehérbort inkább kihagyom belőle.

    VálaszTörlés