HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. november 22., péntek

Lecsós sertéstarja zöldborsópürével, dinsztelt sárgarépával

Lecsós sertéstarja zöldborsópürével, dinsztelt sárgarépával

Egy magyaros étel egy kicsit átértelmezve.

 Hozzávalók:
  • 25 dkg sertéstarja
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • olívaolaj
  • 1 bögre zöldborsó
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db kicsi paradicsom
  • 2 szelet avokádó
  • 2 db friss chili
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
Elkészítés.

A  hagymákat szeletelem, a paprikát és a paradicsomot darabolom, a sárgarépát vastagabb csíkokra vágom..

A zöldborsót kevés vízzel felteszem főni, sózom, borsozom..

Egy másik edényben párolom a répát, sózom borsozom.

Egy serpenyőbe beteszem a tarja szeleteket, a hagymát, paprikát, paradicsomot, locsolok rá egy kevés olívaolajat, fűszerezem, s fedő alatt párolom.

A borsót botmixerrel összekeverem.

Tálaláskor teszek a tányérra a tarja szeleteket, formázott borsópürét, rá egy chilit, mellé egy paradicsomot, répagúlát, s egy szelet avokádót.



1 megjegyzés:

  1. Ezt finomnak gondolom, mert a lecsót, tarját, zöldborsópürét én is készítem és így együtt is jó lehet. Nekem persze nem nagyon erősen csak gyengén csípősen.

    VálaszTörlés