HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. november 17., vasárnap

Egyszerű krumplis tészta

Egyszerű krumplis tészta

Ennél az ételnél a lényeg a sok hagyma, bors és paprika. Már többször turbóztam fel ezzel, azzal, még baconnel, vörösborral is. Most a legegyszerűbben készítettem el. 


Hozzávalók:
  • 20 dkg krumpli
  • 20 dkg tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sertés zsír
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
Elkészítés:

A hagymát aprítom, a krumplit megpucolom, felvágom. (Teljesen mindegy, hogy kockázzuk, vagy más formára vágjuk, a végén úgyis elveszíti a formáját.) A krumplit és a tésztát felteszem főni.

Egy edényben zsíron megpirítom a hagymát. Ráteszem a krumplit és a tésztát, jó alaposan megfűszerezem. Különösen a csípős paprikát nem sajnálom. Összekeverem. Ennyi.


1 megjegyzés:

  1. Endre egyszer próbáld ki így: a krumplit főzd meg hajában, még melegen pucold meg, a vöröshagymát dinszteld meg a szokásos módon, rá a pirospaprika, só, bors, és egy deci vízzel öntsd fel és hagyd, hogy elfője a levét, azaz hagyd zsírjára sülni, ezalatt puhára fő. Ekkor darabold bele a burgonyát, amit törővel törj meg rusztikusan darabosra és hagyd jól lepirulni, odasülni az egészet a serpenyőben, sózd, borsozd ha esetleg még kellene és ekkor keverd hozzá a kifőzött kockatésztát. Kovászos uborkával valami mennyei :-)))))

    VálaszTörlés